7 råd til sikker shopping på Singles Day

Der advares nærmest ugentligt i de store danske medier om nye fupbutikker. I og med SinglesDayDanmark.dk er en af de absolut største shopping dage årligt, kan der også være rigtig mange penge at hente for fupmagere. Med nogle ganske simple forholdsregler kan du hurtigt blive bedre rustet til at shoppe mere sikkert på internettet – ikke bare på Singles Day men også generelt.

1. Hvad siger tidligere kunder?

Et godt sted at begynde er at kigge på, hvad tidligere kunder siger om netbutikken. Den største tjeneste er i dag Trustpilot, hvor du kan finde anmeldelser af rigtig mange hjemmesider og netbutikker. Hvis deres profil er fyldt med dårlige anmeldelser eller slet ikke har nogle, bør dine alarmklokker begynde at ringe.

2. Er der stavefejl?

Selvom fupmagerne bliver bedre og bedre til at få oversat hjemmesider til det danske sprog, er det stadig ofte ikke helt korrekt. Læs nogle af hjemmesidens tekster igennem, hvis du bare har den mindste tvivl. Hvis der er fyldt med stavefejl og grammatiske fejl, har du grund til at være bekymret.

3. Hvem står bag?

Hvis du er i tvivl om en webshops troværdighed, bør du tjekke op på, hvem der står bag. Er der CVR-nummer, adresse og eventuelt billede af medarbejdere på hjemmesiden? Der skal på en dansk hjemmeside stå, hvem der står bag – gør der ikke det, bør du se dig om efter et andet sted at shoppe på Singles Day.

4. Brug kun sider med en krypteret forbindelse (HTTPS)

Af sikkerhedsmæssige årsager er det bedst kun at handle på hjemmesider med en HTTPS-forbindelse. En HTTPS-forbindelse krypterer dine oplysninger, så det kun er afsenderen og modtageren, der kan se dem. Det bruges til at undgå, at en tredjepart kan opsnappe dine data undervejs.

5. Brug din sunde fornuft

Rigtig mange fupbutikker har Singles Day tilbud, der af og til kan virke lidt for gode til at være sande. Særligt hvis du er på udkig efter dyre mærkevarer, vil du hurtigt kunne spotte, om en hjemmeside er reel eller ej. Hvis designet ikke er pænt, og priserne er urealistisk lave, så bør dine alarmklokker ringe med det samme. Det kan være en god idé at tænke over, om et eksklusivt mærke nogensinde ville godkende sådan en butik? Hold gerne tilbuddene op mod anerkendte og veletablerede butikker – så vil du hurtigt kunne se, om der er hold i tilbuddene.

6. Hvordan kan du betale?

Et sidste godt råd er at undersøge, hvilke betalingsmuligheder, der er på hjemmesiden. Hvis det kun er muligt at betale med Paypal, Bitcoin og lignende, er der noget der tyder på, at der er et eller andet galt. Hvis du bruger dit kreditkort, er du omfattet af indsigelsesaftalen, der gør det nemmere for dig at få dine penge tilbage, hvis du handlet i en fupbutik. Hvis du finder en butik på dansk, kan det også være en god idé at kigge på lokale betalingsmuligheder – for eksempel Mobilepay og Dankortet. Hvis webshoppen har disse betalingsmuligheder, er det et godt tegn. I bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft, når du handler på Singles Day. Bruger du ovenstående råd, er du allerede godt på vej til en Singles Day med sikker nethandel.

Leave a Comment